Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas nya snabba Porsche-dödare

Plaid är nya modellen som ska krossa Porsche Taycan

Tesla släpper en ny snabbare version av Model S med tre motorer som heter Plaid. Bilen har redan slagit rekord på Laguna Seca-banan och ska nu utmana Porsche Taycan på Núrburgring.  Teslas nya modell är snabbare och billigare än Porsche. Namnet är lånat från Mel Brooks-filmen ”Det våras för rymden””.

Elon Musk har nu offentliggjort att Tesla kommer med en ny modell för att svara upp på Porsches elbil Taycan. Det handlar om en ”Plaid”-version på Model S som ska vara snabbare än Ludicrous. Det innebär att bilen accelererar fortare än 2,6 sekunder upp till 100 och att toppfarten blir högre än 261 km/h.

Bilen kommer att låna teknik från den kommande Tesla Roadster vilket innebär att den får två elmotorer bak och en fram. Namnet Plaid är hämtat från Mel Brooks-filmen Spaceballs (Det våras för rymden). Om cirka ett år går den i produktion – lagom till att kunder börjar få sina första Porsche Taycan-bilar.

Plaid Model S har redan debuterat på Laguna Seca raceway, där den satte varvrekord för fyradörrarsbilar med  tiden 1 minut och 36 sekunder.

Den nya Plaid-drivlinan kommer att finnas tillgänglig i Model S, Model X och andra generationens Roadster. Enligt Elon Musk kommer den inte att släppas för Model 3 eller Model Y. Den kommer att ”kosta mer än våra nuvarande erbjudanden, men mindre än konkurrenter”  och syftar på Porsche Taycan Turbo som kostar strax under två miljoner kronor.

Teslas rekord på Laguna Seca är än så länge inofficiellt, då bantjänstemännen inte var närvarande. Allt finns dock på film, vilket du kan se i bildspelet här ovan.

Nästa vecka är planen att Nico Rosberg ska köra en Plaid Model S runt Nürburgring. Skulle F1-stjärnan lyckas slå Porsche Taycans varvtid är det en enorm PR-förlust för det tyska bilmärket. Matchen på Nürburgring är det närmaste en duell mellan bilarna vi kommer, då Porsche inte tillåter tester av bilen än på några månader.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com