Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny rond i matchen: Tesla vs Porsche

Tesla tillbaka på Nürburgring med nya supermodellen ”Plaid”

Tesla är tillbaka på Nürburgring! Efter den nesliga förlusten i ett dragrace mot Porsche Taycan ska jänkar-elbilen försöka få revansch. Bilarna är av nya supermodellen ”Plaid”.

Elon Musk lyckades med en riktig PR-kupp när han skickade några ombyggda Tesla Model S ”Plaid” till Nürburgring för att försöka slå Porsche Taycans elbilsrekord för den kända racerbanan. Det är lite oklart om Tesla lyckades slå rekordet, företaget hävdar att de kört 20 sekunder snabbare än Porsche i en inofficiell tidtagning. Därefter kastade Tesla in handduken och åkte hem till Kalifornien

Vad Elon Musk lyckades med är i alla fall att få PR värt miljoner – för kostnaden att skicka några ombyggda Teslor till Tyskland.

Därefter vann Porsche Taycan ett stort tyskt tv-test över Tesla Model S. Porschen tog hem segern både i konbanan och på dragracestrippen. 1-1 mellan Porsche och Tesla således.

Nu är Tesla tillbaka på Nürburgring för tredje ronden i PR-kriget mot Porsche. Flera Tesla Model S Plaid har iakttagits på banan av spionfotografer som sitter utposterade för att bevaka vad bilföretagen gör på banan som används som testslinga av många tillverkare.

Bilarna har bredare däck, skärmbreddare och diffuser i bakpartiet som skiljer dem åt från dagens produktionsmodeller. Enigt Elon Musk kommer Model S Plaid att börja säljas nästa år.  Plaid kommer att ha tre motorer till skillnad från dagens Model S som har två motorer.

Det här lär inte vara sista ronden i duellen mellan Porsche och Tesla, var så säkra!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com