Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

F1-stjärnans oväntade hjälp till Tesla i Porsche-fighten

Han vill slå Porsches elbilsrekord på Nürburgring

Elon Musk får hjälp i kappkörningen mot Porsche Taycan från oväntat håll. F1-stjärnan Nico Rosberg erbjuder sig att köra Tesla Model S på Nürburgring.
– Ring mig om du behöver en anständig förare för att göra varvet! skriver Rosberg på Twitter

En av de största bilnyheterna inför Frankfurtmässan som öppnar denna vecka har varit Porsche Taycan Turbo. En och annan motorjournalist blev kanske förvånad över att Porsche inte lyckats få fram en bil som är accelererar snabbare, har högre toppfart och längre räckvidd än konkurrenten Tesla Model S.

Porsche var dock noga med att påpeka att deras bil är snabbast runt Nürburgring samt att accelerationen går att upprepa om och om igen.

Elon Musk var inte sen med att ta upp Porsches kastade handske. Efter att först ha hånat Porsche för att de döpt en elbil till turbo så twittrade Teslachefen att Model S kommer att vara Nürburgring denna vecka. Vissa tog det som ett skämt, men de flesta tror att det är på fullt allvar. Bedömare tror att Model S Performance vägegenskaper kommer göra den chanslös mot Porsche Taycan Turbo S på bana, även om den är något snabbare i accelerationstider.

Nu kommer hjälp till Tesla – från lite oväntat håll. Tidigare F1-världsmästaren Nico Rosberg är numera videobloggare och tv-kommentator och vet hur man skapar PR. Han erbjuder nu Elon Musk sina tjänster för att köra Tesla Model S runt Ringen och slå Porsches rekord. Erbjudandet till Musk kom på Twitter, förstås.

– Ring mig om du behöver en anständig förare för att göra varvet!

Även om Tesla lär ha en egen kader med snabba testförare så verkar Elon Musk tycka att det är en bra plan att använda Nico Rosberg.

– Tack för att ditt erbjudande! Visst, det skulle vara bra, svarar Elon Musk.

Den här veckan får vi reda på hur allvarlig planen att ta ut en ny Tesla Model S Performance i nya Raven-versionen. En liten indikation är att Elon Musk retweetat en video på en Tesla Model X som drar en badanka och gett kommentaren:

– Tesla kör varv på Nerdbürgring.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com