Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW M3 CS är vildare än vanligt

Mer effekt och semi-slicks står på menyn när BMW vässar fyradörrars M3 till CS-specifikation.

Stackars BMW M3. Medan tvådörrarscoupén M4 lekfullt erbjudits i varianter som CS och GTS med effekter upp till 500 hästkrafter, och till och med som tävlingsbilen GT4, har fyrdörrarsbrorsan fått nöja sig med standardmaskineriet på 431 hästkrafter, eller 450 i M3 Competition Package.

Men nu lanserar BMW en lite piggare variant av M3 kallad CS – för Club Sport – och den får ta del av precis samma godis som M4 CS. Det betyder alltså att BMW M3 CS får en motor som kramar ur sig 460 hästkrafter och enda växellådsvalet är en dubbelkopplingslåda.

Så man får paddla i stället för att spaka.

Fjädring och hjulupphängning har hämtats från Competition Package-versionen med smidda aluminiumkomponenter i hjulupphängningarna och adaptiva stötdämpare. Vikt har sparats – cirka 50 kilo – genom att göra motorhuv, tak och en del andra bitar av kolfiber. CS har dessutom semi-slicks från Michelin med en gummiblandning som både gillar och tål hård bansmiskning.

Tvåtonsläder och Alcantaraklädd instrumentpanel är standard, liksom en ljudanläggning från Harman Kardon. Några priser har BMW inte offentliggjort ännu, men bilen ska gå att beställa från och med januari nästa år och då gäller det att vara snabb. Bara 1.200 bilar ska byggas och de lär ta slut rätt fort.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com