Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya BMW M3 CS – för över 1,5 miljoner kronor

Lättare vikt och en toppfart på 302 km/h

Större
Stäng
  • Nya BMW M3 CS.
    Nya BMW M3 CS.
  • Nya BMW M3 CS.
  • Nya BMW M3 CS.

Ännu en specialversion i BMW:s M3-serie ser dagens ljus.

Det är en lätt brutal historia.

Nya M3 CS, med sina 550 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder. Men sen kostar den därefter.

Den nya BMW M3 CS bygger på M3 Competition xDrive, fast det är en uppumpad och samtidigt nedbantad version av den fyrhjulsdrivna varianten som också kan ställas in till bakhjulsdrift.

Det blir mycket kolfiberförstärkt plast (CFRP) för pengarna. Dessa viktminskande åtgärder, som hittas både in- och utvändigt, gör att M3 CS är 20 kilo lättare än M3 Sedan Competition med xDrive. Till exempel är taket, motorhuven, främre splitter och luftintag, backspeglar, bakspoiler och bakre diffusor alla tillverkade i kolfiber.

Sedan kan det också nämnas att den bakre ljuddämparen är gjord av titan för att spara fyra kilos vikt.

550 hästar och 650 Nm

Motorn känns igen från BMW M4 CSL som lanserades förra året. Vi pratar om en rak sexcylindrig 3,0-liters motor som levererar 550 hästkrafter och 650 Nm till alla hjulen.

Med M-Setup-menyn kan dock föraren växla över till antingen 4WD sportläge, vilket fördelar större delen av motorns vridmoment till bakhjulen, eller rentav aktivera bakhjulsdrift helt.

0-100 km/h klaras av på 3,4 sekunder, vilket är en halv sekund snabbare än den förra versionen av M3 CS. Toppfarten lyder 302 km/h.

Produktionsstart i mars

Nya BMW M3 CS ska produceras i en begränsad upplaga i München från och med mars i år. Hur pass begränsad produktionen blir avslöjar dock BMW inte.

Däremot är det svenska priset klart och tydligt: 1 550 000 kronor kostar det för denna råare M3-version som går att beställa från och med nu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com