Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Roadster är en elektrisk chock

Oväntad lansering av extrem elbil.

Vi trodde att vi bara skulle få se en lastbil. Men på flaket fanns en ny Tesla Roadster och den har prestandasiffror som är svåra att ta in.

Den kom som en chock, nya Tesla Roadster, för det som stod på schemat var en lastbil. Just det, Tesla presenterade i går kväll sin idé om hur en elektrisk dragbil ska se ut och fungera. Räckvidden ska vara åttio mil på en laddning, med full last, och föraren sitter centralt placerad precis som i en McLaren F1.

Dessutom lovar Tesla att glasrutorna ska vara explosionssäkra. Jojomensan. Eller som Teslabasen Elon Musk uttryckte det: ”den ska klara en kärnvapenexplosion, eller så får du pengarna tillbaka”.

Tesla

Kan behövas, när Kim och Trump trappar upp.

Men den verkliga bomben slog ner när Tesla Roadster rullade av flaket på en av lastbilarna. Nej, inte den gamla Tesla Roadster, den Lotus Elise-baserade elbil som med 6.831 mobiltelefonbatterier blev märkets första modell. Nej, nu har vi en helt ny Tesla Roadster och den kommer att blåsa strumporna av dig.

För siffrorna beskriver någonting som jag inte ens tror att kärnvapenexplosioner kommer i närheten av. Accelerationen 0-100 km/h går på runt två sekunder, 0-160 tar 4,2 sekunder, kvartsmilen klaras av på 8,9 sekunder och toppfarten är ”över 400” kilometer per timme.

Koenigsegg

Koenigsegg fick just huvudvärk.

Batteriet har plats för 200 kilowattimmar av elektrisk energi och räckvidden är 100 mil på en laddning. Sedan är det knapert med ytterligare information. Bilen är fyrhjulsdriven, fyrsitsig, taket går att lyfta av och ratten ser lustig ut.

Jo, och så vet vi vad den kommer att kosta: 200.000 dollar, knappt 1,7 miljoner kronor. Men sedan tillkommer förstås våra svenska skatter och avgifter innan Tesla Roadster står i ditt garage.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com