Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla kan bygga mindre modell för Europa

Antyder att det kan bli en kombi

Större
Stäng
  • Foto: Tesla/Wikimedia commons
    Foto: Tesla/Wikimedia commons
  • Foto: Tesla/Wikimedia commons

Tesla planerar att bygga en mindre modell som är anpassad till den europeiska marknaden, och tillverkas i så fall i Tyskland. Dessutom antyder Elon Musk att det kan bli en kombi. 

Teslas vd, Elon Musk, berättade på en europeisk konferens om batterier, att den amerikanska elbilstillverkaren kan bygga en modell som är specialsydd för den europeiska marknaden under de kommande åren. Dock nämnde han inte om och när den ska tillverkas, eller några andra detaljer, rapporterar Autmotive News Europe. 

Som Bytbil tidigare har skrivit, kommer Tesla öppna en fabrik i Berlin, och batterikomponenter kan levereras från Norge, om Panasonic (som levererar batterier till Tesla) beslutar sig för att öppnar en fabrik i vårt grannland. Den tyska fabriken ska tillverka skräddarsydda bilar för europeiska kunder och det inkluderar mindre modeller som kan köra i täta stadsmiljöer, menar Musk. 

Elon Musk berättade att han haft problem att hitta en parkeringsplats som var stor nog när han körde runt i Berlin med sin Model X, och det är förståeligt eftersom bilen mäter fem meter på längden.

LÄS MER: Tesla Model 3 uppdaterad – får längre räckvidd

Tidigare i år har han antytt att företaget kan tillverka en kombi i den tyska fabriken. Fabriken i Tyskland är Teslas första i Europa och kommer kunna tillverka så många som 500 000 fordon per år. 

– I Europa skulle det vara logiskt att göra en kompaktbil, kanske en halvkombi. Jag är säker på att det kommer bli andra modeller också, sade Elon Musk på evenemanget.

Dessutom försöker Tesla utveckla ett billigare, miljövänligare batteri, med ännu längre räckvidd än de som finns tillgängliga idag, och de kommer produceras, ja, du gissade rätt, i Tyskland.

Musk sade att förbättrade versioner av Teslas befintliga modeller leveras med en längre räckvidd och närmar sig 700 kilometer. På längre sikt kan de till och med nå en räckvidd på 1 000 kilometer. Nya Tesla Roadster ska nå den milstolpen, men den är försenad till marknaden med flera år. 

LÄS ÄVEN: Tesla Model S Plaid presenterad – snabbaste någonsin

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com