Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Model 3 uppdaterad – får längre räckvidd

Som längst kan Teslan köra 580 kilometer

Tesla har lanserat Model 3 årsmodell 2021 med en längre räckvidd och har fått en del nya funktioner. 

Tesla Model 3 lanserades i Sverige 2018. Nu är det dags för en uppdatering för amerikanska elbilen. Den får en del estetiska förändringar utanpå, men Tesla har också fått ett nytt värmepumpsystem. 

Med det nya värmepumpsystemet betyder det effektiviteten ökar och därmed får Model 3 en längre räckvidd. Nu har Tesla Model 3 Long Range Dual Motors en räckvidd på 580 kilometer, vilket är en ökning med 20 kilometer. Även de andra versionerna av modellen får en ökad räckvidd:

Tesla Model 3 Standard Range Plus når 430 Kilometer, en ökning från 409, medan Tesla Model 3 performance får en räckvidd på 506 kilometer från 481. 

LÄS OCKSÅ: Polestar 2 vs Tesla Model 3 i internationell press

Den uppdaterade modellen får ett bagageutrymme som går att öppna på elektroniskt vis. Även Interiören får en del förändringar med en ny uppvärmd ratt i metal, och en ny centerkonsol. 

Dessutom är Hjuluppsättningen uppdaterad med 18, samt 19-tumshjul. Dessutom finns även 20-tums Überturbine som tillval. Tesla har även återinfört den automatiskt avbländade backspegeln till Tesla Model 3. Det finns även mindre ändringar, såsom en grafitliknande yta på sätesreglagen. 

Accelerationen kommer gå snabbare, speciellt Model 3 Performance som är en tiondel snabbare, 3,1 sekunder för att nå 60 mph. 

LÄS ÄVEN: Se Tesla Model 3 utmana Ferrari 458

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com