Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se Tesla Model 3 utmana Ferrari 458

Utgången förvånar publiken på dragracet

En Ferrari 458 för två miljoner med stor V8 mot en liten ”billig” Tesla Model 3 med två små elmotorer. Vem tror du vinner?  Utgången chockar både speakern och publiken.

Tesla Model 3 har blivit en riktig försäljningssuccé och ligger högt på topplistorna i Europeiska länder sedan leveranserna startade i februari. I Sverige blev den enligt inofficiell statistik från Car.info den näst mest sålda bilmodellen i mars. Det återstår dock att se hur många bilar Tesla säljer långsiktigt efter att de med reservationer fått sina bilar levererade.

Här kommer dock ett försäljningsargument som heter duga: En Tesla Model 3 Performance slog nyligen en Ferrari 458 i ett drag race över 402 meter. Även om Teslan är lite dyr kostar den bara en tredjedel av en begagnad 458.

Bilen som testades var en uppdaterad version av Model 3 som fått Peak Power-uppdateringen nedladdad.

Ferrari 458 anses vara en av världens snabbaste bilmodeller utan turbomotor. Dess V8 ger en effekt på 570 hästkrafter och väghållningen slår det mesta.

Men i starten på ett dragrace är den helt chanslös mot en Tesla Model 3 som har både fyrhjulsdrift och elmotorer som inte behöver växlas. När Ferrarin väl börjar få upp farten och växlingarna, ja då är Teslan redan i mål.

Enligt de officiella siffrorna ska Tesla Model Performance klara 0-100 på 3,5 sekunder, siffror som det inte finns anledning att tvivla på efter att ha sett racet mot en Ferrari 458 som ska göra 0-100 på 3,4 sekunder.

Vi gissar dock att den kommande Porsche Taycan vill ha ett ord med i leken. Porsche har lovat att den accelererar under 3,5 sekunder upp till 100.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com