Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla presenterar nya Model S Plaid – 0-100 km/h på 2,1 sekunder

Plaid kan förlänga räckvidden med 30 mil på 15 minuters laddning

Större
Stäng
  • Nya Tesla Model S
    Nya Tesla Model S. Foto: Tesla
  • Nya Tesla Model S. Foto: Tesla

Under natten mot fredag presenterade Elon Musk nya Tesla Model S Plaid, som är den snabbaste bilen från den amerikanska elbilstillverkaren någonsin. 

De 25 första exemplaren av nya Tesla Model S Plaid har levererats till ett par lyckliga kunder, och det skedde på ett event under natten mot fredagen som direktsändes från fabriken i Kalifornien. 

Teslas vd, Elon Musk, sade att Plaid kan förlänga räckvidden med 30 mil på 15 minuters laddning. Räckvidden på en enda laddning kommer enligt beräkningarna vara 65 mil. Den har tre elmotorer med en effekt på 1 020 hästkrafter och har en otroligt låg luftmotstånds-koefficient, 0,208. Det är lägre än både Mercedes EQS och Lucid Air. 0-100 km/h uppges gå på 2,1 sekunder och toppfarten uppges vara 322 km/h.

LÄS MER: Sätt guldkant på tillvaron med specialversion av Tesla Model S

Den har fått ett nytt akustiskt glas vilket gör att det blir mycket tystare inuti bilen, plus att den får ett nytt ljudsystem med 22 högtalare och 920 watt. Plaid ska även ha en ny värmepump för att räckvidden ska bli bättre under kyligare förhållanden. 

Till en början ska de producera ett par hundra exemplar i veckan, men ökar sedan till 1 000 i från och med nästa kvartal. I samband med eventet så ökade även priset på Plaid, som numera kostar 1 379 990 kronor, en höjning med 100 000 kronor.

Som du säkert vet så planerade Tesla även för en Plaid + som skulle få en ännu längre räckvidd, men lades ned eftersom att Elon Musk tyckte att Plaid var bra nog. 

Vill man se eventet i sin helhet kan man göra det i videospelaren nedan.

LÄS ÄVEN: Dragrace mellan tre väldigt snabba elbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com