Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Model S Plaid presenterad – snabbaste någonsin

Nya värstingvarianten från Tesla presenterad

Större
Stäng
  • Tesla Model S Plaid.
    Tesla Model S Plaid.
  • Tesla Model S Plaid.
  • Tesla Model S Plaid.

0-100 km/h på under 2,1 sekunder, påstår Tesla som stolt hävdar att nya Model S Plaid är den snabbast accelererande serieproducerade bilen någonsin.
Svenska priser är satta för bilen som nu går att beställa.

Tesla Battery Day var ett efterlängtat evenemang för elbilsfantaster runtom i världen. Det gavs också många löften och planer på framför allt just batterisidan (läs om de största nyheterna från eventet här).

Mot slutet av det över tre timmar långa livesända evenemanget presenterades Tesla Model S Plaid. Modellen har 1 100 hästkrafter och ska göra 0-100 km/h på under 2,1 sekunder. 0-60 mp/h, alltså 0,97 km/h, vilket är det amerikanska sättet att presentera en bils acceleration, görs på under 2 sekunder.

Räckvidden är också något i hästväg. Enligt Tesla ska den klara mer än 84 mil på en laddning. Och topphastigheten lyder 320 km/h.

På Teslas svenska hemsida, där bilen nu går att beställa, står det att Model S Plaid är den snabbaste accelererande serieproducerade bilen någonsin. Det backas upp med ovan nämnda siffror tillsammans med att en amerikansk kvartsmil, det vill säga 402 meter, avverkas på under 9 sekunder.

Under Tesla Battery Day visades kortare klipp från när Model S Plaid körde racerbanan Laguna Seca på 1:30,3. Det var en tid som Musk hävdade kunde kortas med åtminstone tre sekunder.

– Vi är övertygade om att Model S Plaid ska åstadkomma den bästa varvtiden av någon produktionsbil någonsin, av alla slag, sa Elon Musk under det livesända evetet.

Model S Plaid har tre elmotorer och är fyrhjuldsriven. Den ska börja levereras mot slutet av nästa år och i Sverige ligger priset på 1,5 miljoner kronor.

Namnet Plaid är hämtat från Mel Brooks-filmen Spaceballs (Det våras för rymden), en parodifilm på Star Wars.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com