Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elon Musk öppnar för billigare Teslamodell

Kan bli en potentiell konkurrent till Volkswagen ID.3

– Det som stör mig mest kring var vi befinner oss just nu är att våra bilar inte är tillräckligt överkomliga. Vi behöver lösa det.
Så sa Teslas grundare Elon Musk i ett konferenssamtal med investerare och analytiker nyligen. Han nämnde också att det är ”rimligt att anta” att Tesla planerar för en billigare kompaktbil.

Problemet med Tesla är att bilarna inte är tillräckligt överkomliga. Det menar åtminstone Elon Musk själv.

I ett konferenssamtal med investerare och analytiker nyligen ska han enligt Autocar har betonat just denna aspekt.

– Vi kommer inte att lyckas med vårt uppdrag om vi inte gör överkomliga bilar. Det som stör mig allra mest med var vi är just nu är att våra bilar inte är tillräckligt överkomliga. Vi behöver lösa det, ska han ha sagt.

Det så kallade ”uppdraget” är den globala övergången från förbränningsmotorer till elfordon.

I samma veva hintade han, i sann Elon Musk-anda, om att Tesla kan vara på gång att producera en billigare modellserie.

– Det vore rimligt att anta att vi skulle gör ett kompakt fordon av något slag och förmodligen ett fordon av högre kapacitet av något slag.

Nu spekuleras det kring att det kan bli en billigare version av Model 3, som i sådant fall skulle kunna konkurrera med bilar som nya Volkswagen ID.3 och Peugeot e-208. Den skulle utan större svårigheter kunna byggas på den existerande plattformen för Model 3 och Model Y.

Just nu håller Tesla på att färdigställa en ny fabrik utanför Berlin. Enligt Autocar vore det rimligt att anta (om vi tillåts låna Musks nästan patenterade uttryck) att en sådan modell skulle kunna produceras i Tyskland och rikta sig direkt till den europeiska marknaden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com