Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin börjar tillverka elbilar

Första elbilen kommer om några år

Större
Stäng
  • Foto: Aston Martin
    Foto: Aston Martin
  • Foto: Aston Martin

Aston Martin är nästa märke som sållar sig till elbilstillverkning. Redan i år kommer första hybriden, och om några år lanserar de sin första renodlade elbil. 

Den brittiska biltillverkaren Aston Martin är nästa märke börja börja tillverka elbilar, rapporterar Financial Times. 2025 ska de börja tillverka sportbilar och även racingbilar som är batteridrivna. De kommer produceras i deras fabrik i Gaydon, samt Wales. 

Beslutet kommer som en konsekvens av att Storbritannien fasar ut försäljningen av nya bilar med renodlade förbränningsmotorer till 2030. 

Aston Martin planerar även att utöka sitt utbud av hybridbilar, samt elbilar de kommande fyra åren. Bland annat kommer en hybridversion av Aston Martin DBX senare i år lanseras, och fler hybrider kommer lanseras 2023. Deras första renodlade elbil lanseras 2025. 

LÄS MER: Då lanseras Aston Martins nya supersportbilar

– Vi ligger långt före våra konkurrenter, och det beror på vårt partnerskap med Mercedes, säger Lawrence Stroll, som är styrelseordförande för Aston Martin, till Financial Times.

Bland annat ska Ferrari börja tillverka elbilar runt 2025, dock har inte Lamborghini har satt någon tidslinje, vilket Bytbil tidigare har berättat om, medan Bentley ska börja tillverka elbilar i mitten av det här århundradet. 

Enligt Financial Times har Aston Martin inte beslutat sig huruvida de ska använda ”DB” på sina elbilar eller inte. Enligt Stroll, så är Aston Martin på gång med elversion av DB11/Vantage, samt en suv med fyrhjulsdrift. Dock finns det inget namn på modellen än så länge.

LÄS ÄVEN: Världspremiär: Suv:en som ska rädda Aston Martin

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com