Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras Aston Martins nya supersportbilar

Större
Stäng
  • Foto: Aston Martin
    Foto: Aston Martin
  • Foto: Aston Martin

Aston Martin är på gång med sin supersportbil Aston Martin Valkyrie, men modellen kommer även få ett mindre syskon.

Aston Martin har bråda dagar. De jobbar på flera nya varianter av Aston Valkyrie, samtidigt som de även jobbar på en ny modell som ska lanseras 2023: Aston Martin Valhalla, rapporterar The Supercarblog.

Valhalla visades upp som koncept på Geneves bilsalong 2019, och nu har biltillverkaren produktionsplan för de två kommande åren offentliggjorts. ”Minivalkyrian” ska en mittmotor och vara billigare jämfört med sitt större syskon. Valkyrie ska ha en V12-motor, men Valhalla kommer ha en mindre V6-motor med dubbelturbo och hybriddrivlina.

LÄS MER: 94 procent av värdet borta: Aston Martin sparkar sin vd

Motorn kommer vara en treliters V6-motorn som sägs väga mindre än 200 kilo, och den kombinerade effekten sägs vara över 1 000 hästkrafter. Dock verkar det som, enligt uppgifter, att Aston Martin kommer avsluta utvecklingen av drivlinan och kan istället använda sig av en drivlina från Mercedes AMG. 

Aston Martin har även bekräftat en av de nya varianterna av Valkyrie kommer lanseras det fjärde kvartalet i år. Den ”vanliga” versionen av supersportbilen kommer börja produceras i sommar, och de första exemplaren ska börja levereras till kunderna i mitten av nästa år. 

Enligt publikationen ska Aston Martin bygga fyra varianter, varva en har bekräftats av biltillverkaren: Red Bull Signature edition, som byggs i 25 exemplar och kommer ha kosmetiska uppdateringar med ett speciellt färgschema. Den har bekräftats. Sedan finns ”Special Edition” som kommer byggas för tio exklusiva kunder. De ska även bygga 25 exemplar av ”Valkyrie LM”, som är en version som enbart får köras på bana, samt ”Ultimate Valkyrie” som även den ska säljas till exklusiva kunder. 

LÄS ÄVEN: Suv:en som ska rädda Aston Martin

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com