Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Aston Martin ersätter DB11 med elbil

Aston Martin Vantage får samma behandling

Större
Stäng
  • Aston Martin DB11
    Aston Martin DB11. Foto: Aston Martin
  • Aston Martin DB11. Foto: Aston Martin

När Aston Martin lanserar sin första renodlade elbilar kommer det vara en ersättare till befintliga modeller som finns i deras bilpark idag.

Aston Martins första renodlade elbil kommer ersätta en modell som redan finns i deras sortiment. Den kommer börja säljas om fyra år bekräftar Aston Martins vd, Tobias Moers, för Automotive News. 

Som många andra biltillverkare har den brittiska sportbilstillverkaren startat sin process med att elektrifiera sin bilpark, där en en majoritet idag består av V8- och V12-motorer. Första hybriden kommer i september i form av Aston Martin Valkyrie, och de har även presenterat Aston Martin Valhalla, som visades upp i förra veckan. 

LÄS MER: Köp en Aston Martin DB5 – få två extra med dig hem

Två modeller som finns idag är Aston Martin Vantage och Aston Martin DB11. Nästa generation kommer bli renodlade elbilar och Moers sade att de framtida elbilarna kommer ha en räckvidd på minst 60 mil. Eftersom det nuvarande utbudet av Astons modeller ska elektrifieras innebär det att de överlever längre än vad som tidigare var planerat. DB11 Coupe lanserades 2016. 

Aston Martin hade tidigare planer på att lansera elbilar så tidigt som nästa år, i form av Rapide E och även det helelektriska märket Lagonda. Dock slopas planerna när Lawrence Stroll klev in som finansiär åt den ekonomiskt tyngda företaget.  

Nu är planen i stället att den första helelektriska modellen antingen lanseras 2025 eller 2026, och följs sedan upp av en elektrisk suv. 2030 ska 50 procent av Astons sortimentet bestå av elbilar. 

LÄS ÄVEN: Aston Martins blinkning till det förflutna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com