Redaktionen tipsar

Kolla - du får en klassisk Aston Martin på köpet med nya hyperbilen

STORT BILDSPECIAL: De två nya superbilarna från Aston Martin Zagato

Köp 2 betala för 1 – eller hur var det nu? Aston Martin försöker något liknande med sin nya DBS GT Zagato. Du får en klassisk DB4 GT Zagato 60-talsmodell på köpet.  Men rea är det knappast, kalaset går på omkring 75 miljoner kronor.

För några månader sedan visade Aston Martin upp skisser på sin nya specialmodell DBS GT Zagato. Bilen fick bland annat uppmärksamhet för att den inte har någon bakruta och att den är otroligt dyr. Dessutom tvingas du köpa en nybyggd DB4 Zagato av 60-talsdesign för att få den nya bilen.

Nu är bilarna här på riktigt och Aston Martin har släppt de första bilderna på köp 2 för 1-satsningen. Bilarna byggs bara i 19 uppsättningar och du måste köpa båda, allt eller inget. Och det gäller att du har ekonomin i ordning. Omkring 75 miljoner måste du punga ut med för att få de två bilarna.

Den nya bilen, DBS GT Zagato, får en V12 med dubbelturbo på 725 hk och 900 Nm i vridmoment. Tekniken är i stort sett hämtad från Aston Martin DBS Superleggera som i sin grundversion kostar tre miljoner kronor. Trots ett prispåslag på lite över 70 miljoner så är motorn densamma i Zagato: En V12:a med dubbelturbo på 725 hk och 900 Nm i vridmoment. Toppfarten blir cirka 340 km/h och bilen behöver 3,4 sekunder för att nå 100 km/h från stillastående.

Aston Martin och det italienska kaross- och designföretaget har ett samarbete som går tillbaka till 1950-talet då de första gemensamma modellerna släpptes. Ända från början har det handlat om superexklusiva skapelser med svindlande prislappar.

Den nybyggda DB4 Zagaton som du får på köpet är en återskapad version av modellen som lanserades 1961. Bilen kommer inte vara gatlegal, utan får bara köras på bana. Bilen har en 4,7 liters rak sexa på 380 hästkrafter.

Enligt Top Gear är 18 av 19 biluppsättningar redan sålda – så ännu finns chansen att säkra två Zagato-bilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com