Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Blockets dyraste bil: Unik Aston Martin

Finns bara i 99 exemplar

Här är Blockets dyraste bil. En unik Aston Martin Vanquish Zagato bjuds ut för fyndpriset 7,8 miljoner kr.  Bilen är endast tillverkad i 99 exemplar och har en V12:a på 592 hk.

Zagato och Aston Martin har en lång historia ihop. Vem minns inte stunsiga DB4 Zagato från 1960, rätvinkliga V8 Vantage Zagato från 1986 eller den bredflabbade DB7 Zagato från 2002? Även Vanquish Zagato följer en tradition hos Aston Martin att överlåta specialmodellerna åt italienarna.

I sitt öppna utförande skiljer sig Vanquish Zagata mycket lite från coupén. Taket, med sina Zagatobubblor, är förstås borta och bakdelen har en slank utformning. Precis som coupéversionen har Vanquish Zagato Roadster en sexliters V12-motor på 592 hästkrafter.

Nu bjuds ett av de 99 tillverkade exemplaren av Vanquish Zagato ut på Blocket. Enligt uppgift finns det endast två exemplar av bilen i Sverige.

Den aktuella bilen finns hos Autoropa på Grev Turegatan i Stockholm och är rejält utrustad. Bland annat har den kolfiberchassi, One77-ratt och kardanaxel i kolfiber. Även värme i stolarna finns, perfekt för kalla dagar.

Bilen gör 0-100 på 3,5 sekunder tack vare V12:an på 592 hk och toppar långt över 300 km/h.

Just nu är det den dyraste bilen på hela Blocket och BytBil, trots att prislappen krupit ner lite från nypriset. 7,8 miljoner kr gör den till överlägset dyraste bilen på Blocket just nu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com