Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Vanquish S spänner musklerna

Flaggskeppet får mer motor och vassare utseende

Aston Martin kompletterar modellprogrammet med en S-version av GT-bilen Vanquish. Tolvan får 600 hästkrafter och omprogramerad automatlåda.

Bil- och båtbyggarna Aston Martin har skruvat upp volymen på sin Vanquish. Till skillnad från den i våras visade DB11 med turbotolva har nya Vanquish S behållit den gamla, sexliter stora V12:an och i stället vässat den till 600 hästkrafter – samma siffra som fabriken anger för Vantage Zagato.

Övriga skillnader mellan Vanquish och Vanquish S innefattar ny mjukvara till den åttaväxlade automatlådan. nu ska den växla snabbare och snyggare i låg fart. Aston Martin säger också att fjädringen fått sig en översyn för att skänka skarpare körkänsla, på bekostnad på komforten får man anta.

Det fanns en annan Vanquish 2001–2007 också.

Det fanns en annan Vanquish 2001–2007 också.

Med ett nytt aeropaket – mer aggressiv frontsplitter och diffusor där bak – i klarlackad kolfiber ser Vanquish S betydligt argare ut än den vanliga Vanquish. Det understryks ytterligare av de fyra avgastrumpeterna.

Nya interiöra utrustningsalternativ, som kviltat läder och diverse kreativa kolfibervarianter, hör också till nyheterna. Vanquish S väntas anlöpa våra hamnar i vår, både som coupé och cabriolet.

Foto: Aston Martin
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com