Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Aston Martins nya superbil

Ska konkurrera med italienska mittmotorbilar

Här är Aston Martins nya superkoncept Vanquish Vision Concept. Bilen får V6-motor och lägre vikt tack vare aluminium.  – Ett nöje att återuppliva Vanquish-namnet, säger Astons vd Andy Palmer.

Aston Martin släpper sin nya konceptbil som är tänkt att gå i produktion 2022 och ska konkurrera med italienska supersportbilar. Bilen blir den första serieproducerade från Aston Martin med mittmotor.

– För det första, vilket nöje att återuppliva Vanquish-namnet. Det är synonymt med våra serieproducerade flaggskepp. Vanquish Vision Concept är vår första serieproducerade bil med mittmotor och kommer att vara ett omvandlande ögonblick för varumärket, för det är bilen som kommer att driva Aston Martin till en marknadssektor som traditionellt sett ses som hjärtat av lyxiga sportbilar, säger Aston Martins vd Andy Palmer.

Enligt designchefen Miles Nurnberger har Vanquish Vision Concept har ett mer förföriskt och mindre tekniskt utseende än Aston Martin Valkyrie och AM-RB 003.  Men det är fortfarande extremt

De tekniska detaljerna avslöjar inte Aston Martin ännu. Men två saker vill de gå ut med redan nu: Bilen får en version av Aston Martins nya V6:a med turbo och hybridteknik.

För det andra är Vanquish Vision Concept, till skillnad från Aston Martin Valkyrie och AM-RB 003 kolfiberkarosser, byggd runt en aluminiumkapsel. Aston Martin har en lång tradition av att bygga bilar i aluminium.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com