Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Vanquish Zagato i produktion

Upplagan blir begränsad till 99 bilar

Aston Martin Vanquish Zagato, med kaross från det anrika designhuset, visades som koncept på Concorso d’Eleganza Villa d’Este förra månaden. Tack vare det stora intresset meddelar nu Aston Martin att modellen kommer att serietillverkas i liten skala.

Zagato och Aston Martin har en lång historia ihop. Vem minns inte stunsiga DB4 Zagato från 1960, rätvinkliga V8 Vantage Zagato från 1986 eller den bredflabbade DB7 Zagato från 2002? Så nya Vanquish Zagato följer en tradition hos Aston Martin att överlåta specialmodellerna åt italienarna.

Enligt uppgift är det tack vare ett överväldigande intresse hos kunderna som Aston Martin beslutat sig för att tillverka den nya Zagatomodellen, även om hela serien kommer att begränsas till blott 99 bilar. Precis som på showbilen som visades på Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid Comosjön är karossen tillverkad helt i kolfiber och sexliterstolvan har vässats till 600 hästkrafter.

Fjädringen ska vara kalibrerad för ”en unik GT-upplevelse”, vilket vi förmodar betyder att den är motorvägsvänligt mjuk snarare än knäckebrödsknastrigt hård. Och som vanligt, behöver du fråga om priset har du inte råd.

Foto: Aston Martin
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com