Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Aston Martin Zagato kostar 75 miljoner

Byggs i endast 19 exemplar

Här är första bilderna på nya Aston Martin Zagato. Bilen kommer nästa år och är en fanastisk skapelse med aktiv grill. Endast 19 exemplar ska byggas – till ett pris av 75 miljoner stycket – då får köparna ingen bakruta.

Aston Martin och den italienska karossbyggarna har en gemensam historik som går långt bak i tiden. Redan

på 1950-talet släpptes de första Zagato-versionerna av Astons modeller. Ända från början har det handlat om superexklusiva skapelser med svindlande prislappar.

Men frågan är om den senaste modellen inte tar priset: Bilen ska tillverkas i endast 19 exemplar och kommer att kosta ungefär 75 miljoner kronor stycket.

Zagato och Aston Martin har tillsammans presenterat renderingar över hur modellen som börjar tillverkas nästa år kommer att se ut. Den visas upp tillsammans med den klassiska DB4 GT Zagato som sägs ha inspirerat designen.

Den nya bilen baseras på Aston Martin DBS Superleggera som i sin grundversion kostar tre miljoner kronor. Trots ett prispåslag på lite över 70 miljoner så är motorn densamma i Zagato: En V12:a med dubbelturbo på 725 hk och 900 Nm i vridmoment.

Några saker förutom designen som motiverar prislappen på 75 miiljoner är: En aktiv grill med 108 rörliga delar som ändrar form beroende på hur fort bilen körs och vad motorn har för behov av kylning. Lite som en modern kylargardin…

Dessutom slipper du ha bakruta i bilen. Zagato har helt enkelt ersatt glasrutan med en kamera och en display inne i bilen i stället för backspegeln.  Taket består helt av kolfiber och går ända bak till aktern och sitter där bakrutan tidigare var placerad.

Toppfarten blir cirka 340 km/h och bilen behöver 3,4 sekunder för att nå 100 km/h från stillastående.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com