Redaktionen tipsar

Världspremiär: Suv:en som ska rädda Aston Martin

Bildspecial: Nya DBX får en markerad ankstjärt

Här är bilen som ska rädda Aston Martin.
Suv:en DBX visas nu upp för världen – med en ankstjärt baktill.
Under huven finns en V8 på 542 hk.

Under flera års tid har Aston Martin skickat ut egna spionbilder och maskerade varianter på nya suv:en DBX. Nu är alla klistermärken bortdragna från karossen och vi kan beskåda underverket på de ”officiella” bilder som Aston nu släpper. Lanseringen är mycket viktig för Aston Martin som länge har brottats med skakig ekonomi.

Aston Martins designer har försökt ge bilen klassiska märkesdrag – men i mastodontformat. Framtill är det klassiska former med Astons grill och lampformer. Sidolinjen påminner om en shooting brake, men i gigantformat. Bakdelen, ja, vad gillar ni ankstjärten? Aston verkar stolta över den i alla fall och skickar ut närbilder. Annars är baken ganska inspirerad av Vantage med integrerade LED-baklyktor.

Under huven på bilen hittar vi samma twinturbo-V8 som Aston lånar från AMG och sätter i Vantage och DB11. Det handlar om en 4,0-literspjäs som ger 542 hk och 700 Nm i vridmoment.

Interiören är som vanligt en av de viktigaste delarna i en Aston. Och det är som vanligt ett överflöd av läder, men i en modernare tappning kompletterat av ett antal pekskärmar. Ja, inte ens en Aston Martin kan värja sig mot bilvärldens starkaste trend. Men det finns faktiskt ett helt gäng knappar kvar att trycka på.

Priserna i Sverige börjar från 2.225.000 kr – före tillval.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com