Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rykte: Ferraris första elbil blir en suv

Ska byggas på samma plattform som Purosangue

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

Tidigt nästa år ska Ferraris suv Purosangue lanseras. Enligt rykten ska en elektrisk suv produceras på samma plattform, och den lanseras om ett par år. 

Ferrari jobbar på att lansera sin första suv tidigt nästa år. Den italienska biltillverkaren som är berömd för sina V8- och V12- sportbilar, kanske redan idag även jobbar på två ytterligare suvar, enligt CAR Magazine.

Dock blir det med batteridrivna drivlinor. Ferrari håller på att utveckla en plattform som de ska producera sina framtida GT-bilar, inklusive sin första suv: Purosangue. Plattformen är designad för att ha batteridrivna drivlinor, för att kunna skapa två suvar med kodnamnet F244 och F245 som ska lanseras 2024, respektive 2026. 

Den eldrivna suven ska ha fyra motorer (batterier) som levererar 610 hästkrafter och en kapacitet på 80 kilowattimmar som instegsversion. Enligt CAR kan det vara möjligt att modellen får fem säten eftersom drivaxeltunneln inte behövs. Dock kommer Purosangue ha fyra säten, precis som GTC4 Lusso, som den nya modellen kommer ersätta. 

LÄS MER: Ferrari SF90 Spider – monstret på 1 000 hästkrafter

Dåvarande vdn för Ferrari, Louis Camilleri sade 2019 att den italienska biltillverkaren tittade på en potentiell helelektrisk GT-bil, men sade att en sådan modell inte skulle vara redo tills minst 2025 på grund av att det inte fanns någon lämplig batteriteknik. 

Om man tittar på kommande Purosangue, kommer den lanseras med en V12-motor med 800 hästkrafter. Senare tillkommer den som laddhybrid, med en V8-motor. Suvar är inte så vanliga hos Ferrari, men man kan nog räkna med att Purosangue kommer vara en av de snabbaste när den anländer till marknaden.

LÄS ÄVEN: Nu kan du köpa unika Ferrari Arno XI

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com