Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

En Ferrari som renodlad elbil? Glöm det

Kommer undersöka alternativa drivmedel i stället för renodlad elektrifiering

De som har förhoppningar på Ferrari som en renodlad elbil i framtiden kan sluta hoppas. Enligt Ferraris vd kommer det dröja årtionden tills Ferrari kommer ha en bil som enbart kör på el, om det ens inträffar. 

Ferrari har åtagit sig att lansera en batteridriven elbil någon gång efter 2025, men förvänta dig inte att det kommer inträffa de kommande årtiondena. 

Enligt Motor Authority sade Ferraris vd, Louis Camilleri, på en presskonferens att han inte tror att den italienska sportbilstillverkaren någonsin kommer ha en renodlad elbil. 

– Jag ser inte framför mig att Ferrari någonsin kommer gå 100 procent på el, och under min livstid kommer det inte ens nå 50 procent, säger Louis Camilleri, som är 65 år. 

2019 sade han att batteriteknologin fortfarande fortfarande är så outvecklat att det inte passar Ferrari. Därför planerar de att tillverka en elbil först efter 2025. Som ett resultat av det, fokuserar Ferrari i stället på laddhybridteknologi, för att klara av utsläppskraven. 

LÄS MER: Nu kan du köpa unika Ferrari Arno XI

Ferrari har nyligen lanserat laddhybriden SF90 Stradale och siktar på att ha ett utbud som drivs av 60 procent el, tills 2022. 

Om Ferrari kommer behöva minska sina utsläpp till noll på grund av lagar, så kommer de utforska alternativa drivmedel. Exempelvis väte, eller koldioxidneutrala syntetiska bränslen, något som Porsche och McLaren redan undersöker. 

Trots covid-19 pandemin och faktumet att de inte har någon elbil än, så ökade deras resultat under det tredje kvartalet i år med 6,4 procent jämfört med samma period förra året, till 330 miljoner euro, trots att de hade färre leveranser och intäkterna var lägre. 

LÄS ÄVEN: Ferrari-limousin med dubbla världsrekord till salu

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com