Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är svensken som kan bli vd för Ferrari

Klassiska sportbilstillverkaren letar efter en ny ledare

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

Enligt uppgifter letar Ferrari efter en ny vd, detta efter att Louis Camilleri hastigt avgick från din post i början december. En av kandidaterna sägs vara en svensk.

För en tid sedan avgick Ferraris vd, Louis Camilleri, på grund av personliga skäl. Nu letar John Elkann, som är tillfällig vd, efter en ny, permanent vd. Enligt Bloomberg har nu rekryterare börjat lista vilka kandidater som kan vara lämpliga att fylla skorna för positionen som vd för den italienska sportbilstillverkaren. Dock har ingen blivit kallad till en intervju, än så länge. 

Louis Camilleri avgick abrupt och med omedelbar verkan i december, och kastade in Ferrari i osäkerhet. Biltillverkaren håller på att försöka elektrifiera sin bilpark. Camilleri försökte att modernisera Ferraris modelutbud och har introducerat sju modeller de två senaste åren, vilket för första gången har ökat försäljningen till över 10 000 bilar. Om ett år ska hybrider stå för 60 procent av försäljningen, men som Bytbil tidigare har skrivit, så är det oklart när och om den italienska sportbilstillverkaren kommer bli elektrifierat fullt ut. Dock ryktas det om en elektrisk suv från Ferrari. 

LÄS MER: Ferrari SF90 Spider – monstret på 1 000 hästkrafter

Enligt Bloomberg, är en av kandidaterna Marco Bizzarri, som är vd för det italienska modehuset Guccil. Ytterligare en kandidat är Stefano Sassi, som ledde modegruppen Valentino i cirka 15 år, innan han lämnade företaget i maj. Under hans ledning ökade Valentinos intäkter till en miljard euro (cirka 10,1 miljarder svenska kronor). 

Den intressanta kandidaten ur en svensk synvinkel, är Hans Högstedt, som är vd för Tom Dixon. Mellan 2016 och 2020 så ledde han Miroglio Fashion. Dessutom var han nästan elva år på Prysmiangruppen, världens största tillverkare av industrikablar, där han övervakade verksamheten i länder såsom Italien, Schweiz och Turkiet. Dessutom har han varit på Alfa Romeo. Representanter för Tom Dixon har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Inte heller Ferrari ville inte kommentera Bloombergs uppgifter.  

LÄS ÄVEN: Nu kan du köpa unika Ferrari Arno XI

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com