Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari bekräftar kommande elbil

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

Ferrari har bekräftat att man ska lansera en bi, men att det kommer dröja ett par år. Samtidigt kommer de lasera tre nya modeller de kommande månaderna. 

Det får snabbt att ändra sig inom bilindustrin. Senast i november sade Ferrari att de skulle bygga en elbil, men det kommer ta ett par årtionden. Nu har Maranello bekräftat att de jobbar med sin första elbil, som en del av sin elektrifieringsstrategi. Ordföranden och tillfälliga vd:n, John Elkann berättade om de första detaljerna på en bolagsstämma, rapporterar Auto Express.

Visserligen var den första laddbilen SF90 Stradale, en laddhybrid, men 2025 planerar Ferrari att lansera sin första renodlade elbil.

– Vi fortsätter att genomföra vår elektrifieringsstrategi på ett mycket disciplinerat sätt. Vår tolkning av denna teknik, både inom motorsport och personbilar är ett enormt tillfälle att föra Ferraris unikhet och passion vidare till nya generationer, sade John Elkann. 

LÄS MER: Ferrari beslagtagen vid amerikanska gränsen – stals från Italien 16 år tidigare (!)

Dock kommer vi inte behöva vänta så länge på att få se en ny modell från Ferrari. De kommande månaderna kommer den stegrande hästen från Italien presentera tre nya modeller. Dock nämnde inte Elkann några detaljer, men enligt den brittiska publikationen kan det handlar om Versione Speciale av 812 Superfast.

Ferrari har fortfarande inte anställt en ny, ordinarie vd, efter att Louis Camilleri avgick i slutet av förra året på grund av personliga skäl, men Elkann menade att processen är igång och att de gör stora framsteg. 

Nästa år kommer bli ett viktigt år för Ferrari, då bland annat Purosangue lanseras, modellen som ordföranden menar, visar sig vara något riktigt speciellt. Enligt uppgifter skulle Purrosangue få en V12-motor och generera över 650 hästkrafter. Utöver detta kommer även Ferrari återvända till den högsta klassen i WEC och Le mans 2023. 

– Detta ger oss ytterligare en möjlighet att tävla på högsta nivå, testa gränserna för teknik på banan och sedan överföra vår kunskap till det oöverträffade arvet och körupplevelsen hos en ny generation av personbilar från Ferrari. 

LÄS ÄVEN: Väntade två år på att få köpa Ferrari – kraschade den timmar senare

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com