Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Väntade två år på att få köpa Ferrari – kraschade den timmar senare

Större
Stäng
  • Så ska bilen se ut. Foto: Ferrari
    Så ska bilen se ut. Foto: Ferrari
  • Foto: Polizei
    Foto: Polizei
  • Så ska bilen se ut. Foto: Ferrari
  • Foto: Polizei
  • Så ska bilen se ut. Foto: Ferrari
  • Foto: Polizei

En lycklig person hade fått köpa en Ferrari F8 Tributo, sex timmar senare var bilen skrot.

Fina bilar har ofta mycket motoreffekt och trycker man ned pedalen för hårt i mattan, så kan det få tråkiga konsekvenser. Bytbil har tidigare berättat om en stackars person som hade tvättat en ny Ferrari åt Federico Marchetti målvakt i Genua. När denne skulle köra tillbaka bilen, så kraschade han helt sonika bilen, ångesten. 

Nu har en liknande historia inträffat. En person hade köpt en Ferrari F8 Tributo för 360 000 euro (cirka 3,6 miljoner svenska kronor) som har en 3,9 liters V8 med dubbelturbo. Personen hade stått i kö i cirka två år för att äntligen få köpa den. Sex timmar senare var bilen ett vrak, när han hade kraschat på Autobahn, rapporterar den tyska tidningen HNA.

Den lokala polisen sade att Ferrarin hade sommardäck, och bilen kördes på våta vägbanor, antagligen i för höga hastigheter. Initialt så körde bilen in i en betongbarriär vid sidan av vägen och slet även av ett av bakhjulen. Sedan smällde Ferrarin in i en minibuss, innan den åkte in i ett skyddsräcke och stannade.

Föraren var oskadd, men passageraren fick allvarliga skador, men inte livshotande. Den enda bilden som har publicerats visar en kraftigt tilltufsad Ferrari. Hela frontpanelen har slitis av. Hjulen och hjulupphängningen blivit manglad, och det är bara att ta bilen till skroten.

Med andra ord, kör man en bil med ordentlig motoreffekt, var försiktig på gasen. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com