Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari beslagtagen vid amerikanska gränsen – stals från Italien 16 år tidigare (!)

Värderad till cirka två miljoner dollar

Större
Stäng
  • Foto: CPB Buffalo
    Foto: CPB Buffalo
  • Foto: CPB Buffalo

En Ferrari som är värderad till två miljoner dollar beslagtogs av tullen för cirka ett år sedan. Senare uppdagades det att bilen hade stulits från Italien 16 år tidigare, men nu är frågan vem som egentligen har rätt till fordonet. 

Det här är en snårig historia som handlar om en Ferrari som är värderad till cirka två miljoner dollar, den amerikanska staten, en man från Florida och en italienare.

Bilen i fråga är en Ferrari F50 från 1996 och har enbart körts drygt 1 723 mil. Hela historien började med att Ferrarin beslagtogs i december 2019 vid gränsen mellan Kanada och USA, rapporterar CNN. Tulltjänstemännen i Buffalo upptäckte att en substans täckte bilens VIN-kod (Vehicle Identification Number, är tillverkningsnumret varje tillverkat fordon får som identifikation).

LÄS MER: Väntade två år på att få köpa Ferrari – kraschade den timmar senare

Därefter kontaktade de Ferrari och NICB, och då stod det klar att bilen hade stulits 16 år tidigare, från en parkering i Imola, Italien. Ägaren har kunnat bevisa att han och hans far köpte bilen cirka en månad innan bilen blev stulen.

Mannen i Italien vill få tillbaka bilen, men det vill även en man från Florida, som köpte bilen i september 2019, för 1,4 miljoner dollar och hade importerat bilen till USA.

Båda parterna menar att de har rätt till bilen, och mannen i Florida menar att han inte hade någon aning att bilen var stulen, samtidigt som det finns många frågor kring omständigheterna. Nu ska saken avgöras i domstol för att besluta vem som faktiskt har rätt till bilen. Innan fallet är avgjort stannar bilen kvar hos tullen i Buffalo. 

LÄS ÄVEN: Brottsling stämmer polisen för förstörd Ferrari 458 Spider

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com