Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brottsling stämmer polisen för förstörd Ferrari 458 Spider

Parkerade felaktigt framför en domstol

En man stämmer polisen för att ha förstört hans Ferrari 458 Spider. Hela historien började när personen parkerade felaktigt framför en domstol. 

En man som är dömd för ett brott i Storbritannien stämmer polisen i landet för att ha krossat dennes Ferrari 458 Spider, rapporterar brittiska  Birmingham Live. 

Personen flydde till Dubai precis innan han skulle avtjäna sitt tio-åriga fängelsestraff. Han dömdes bland annat för, bedrägeri, förhindrande av rättvisans gång, och pengatvätt. Istället för att tvingas sitta i fängelse i tio års tid, tillbringar han sin tid i Dubai och har nu stämt polisen i West Midlands för att de förstörde hans Ferrari 458 Spider. 

LÄS MER: Klubbat och klart: Ändrad bonus-malus genomförs

Det var för fyra år sedan som mannen parkerade sin Ferrari på trottoaren framför domstolen i Brimingham. Det var kanske inte var världens smartaste beslut eftersom de lokala myndigheterna snabbt beslagtog bilen. Bilen hade heller inte någon försäkring, och polisen ansåg att den inte var körbar på grund av skador som bilen fått vid användning av fordonet, så de beslutade att bilen skulle förstöras. I videospelaren ovan ser ni när den förstördes 2018. Senare blev han dömd för brotten som han skulle avtjäna i fängelse.  

Mannen menar att den visst gick att köra och har nu stämt polisen på grund av avverkningen av fordonet. Enligt personen är bilen värd minst 200 000 pund (cirka 2,5 miljoner svenska kronor). En talesperson för polisen sade å sin sida att personen redan tidigare har skickat in en stämningsansökan som blivit nekad. Polisen påstår sig också veta var mannen bor i Dubai, och menar att han kan komma att bli utlämnad till Storbritannien.

LÄS ÄVEN: Officiell: Porsche Taycan Cross Turismo

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com