Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari Purosangue kan få V12-motor

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

Det börjar komma fram fler och fler uppgifter om att Ferraris kommande modell Purosangue matas med en V12-motor som levererar fler hästkrafter än Lamborghini Urus.

Ferrari kommer officiellt lansera 812 GTO senare den här månaden. Men i framtiden kommer de som bekant även lansera en suv. Det har förekommit många uppgifter om den, bland annat att modellen kommer vara en laddhybrid med V6-motor. Det spekuleras även i, att på samma plattform kan Ferrari även lansera en renodlad elbil med cirka 650 hästkrafter. 

Nu skriver The Supercar Blog att det fortfarande är oklart vilken drivlina modellen kommer få, men de har snappat upp uppgifter om att Ferrari plockar in en V12-motor i Purosangue, och enligt ryktet ska den kunna producera mer än 800 hästkrafter.

LÄS MER: Ferrari beslagtagen vid amerikanska gränsen – stals från Italien 16 år tidigare (!)

Det kan bekräfta de uppgifter som Car Magazine skrev om för ett tag sedan. Enligt dem ska Ferrari även lansera ytterligare en version av Purosangue, men som laddhybrid, och det blir senare i framtiden. 

Effektmässigt skulle Purosangue i så fall placera sig över Lamborghini Urus som producerar 650 hästar. Prislappen kommer antagligen landa på runt 350 000 euro (cirka 3,5 miljoner svenska kronor).

Purosangue lär anlända till marknaden någon gång under nästa år. 

LÄS ÄVEN: Väntade två år på att få köpa Ferrari – kraschade den timmar senare

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com