Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bekräftat: Purosangue får V12:a

Större
Stäng
  • Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari
    Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari
  • Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari

Senare i år kommer Ferrari lansera Purosangue, sportbilstillverkarens första suv. Efter en tid av spekulationer är det nu klart att modellen kommer få en V12-motor.

Ferrari kommer senare i år lansera sin första suv. Ferrari Purosangue. I slutet av mars visade den italienska sportbilstillverkaren upp den första officiella bilden på suven, även om det tidigare har läkt ut bilder på modellen i sin helhet. Det har även spekulerats vilken sorts drivlina den kommer få.

Nu har Ferraris vd, Benedetto Vigna, bekräftat i en intervju med Automotive News Europe att Purosangue faktiskt får en V12-motor.

– Vi har testat olika alternativ. Det var tydligt att V12-motorn, med prestandan och körupplevelsen den kunde ge, var rätta alternativet för marknaden, sade han till Automotive News Europe.

Konkurrerar mot Lamborghini Urus och Bentley Bentayga

Enligt publikationen går det emot Ferraris nya trend, att ha motorer som släpper ut mindre koldioxid, exempelvis V8: or och V6-hybrider, som exempelvis finns i 296 GTS. Den lanserades för en kort tid sedan.

Purosangue kommer konkurrera med exempelvis Lamborghini Urus och Bentley Bentayga. Exakt när modellen kommer lanseras är oklart, eller hur mycket den kommer kosta samt försäljningsmål.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com