Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Suven kan bli Ferraris sista V12:a

Kan bli sista modellen med V12:a

Större
Stäng
  • Foto: Ferrari
    Foto: Ferrari
  • Foto: Ferrari

När Ferrari Pursangue lanseras kan det bli den italienska sportbilstillverkarens sista modell som har en renodlad V12-motor.

BMW slutar tillverka V12-motorer, men ska fira den med en ny BMW M760i som enbart kommer säljas i USA. Ferraris suv, Ferrari Purosangue lär lanseras senare i år. Enligt uppgifter i april förra året, skulle den nya modellen få en V12-motor.

Purosangue skulle dessutom leverera mer än 800 hästkrafter, vilket är fler än vad konkurrenten Lamborghini Urus mäktar med – 650.

Nu rapporterar The Supercar Blog att Ferrari Purosangue, som har kodnamnet F175, kan bli den sista modellen från Ferrari som har en V12-sugmotor. Dessutom överväger den italienska sportbilstillverkaren att lansera en hybridversion, som har kodnamnet F167.

Om ryktena stämmer, kommer ersättaren till 812 Superfast med all sannolikhet ha en V12-motor som får hjälp av en elmotor, och kommer därmed vara en hybrid.

I september rapporterades det om ett alternativ för Ferrari och dess V12-motor. Det skulle i så fall vara att turboladda motorerna, i stället för att hybridisera dem. Dock skulle cylindervolymen minska.

Dessutom verkar det som att Ferrari jobbar på ett projekt som har kodnamn 244. Om uppgifterna stämmer, jobbar i så fall Ferrari på en helelektrisk modell.

Vi får se när Ferrari Purosangue lanseras, men den kommer antagligen konkurrera med förutom Lamborghinin, även med Aston Martin DBX S.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com