Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Nya Ferrari 296 GTS

296 GTS är cabrioletversionen av 296 GTB

Större
Stäng
  • Ferrari 296 GTS är den italienska biltillverkarens tredje laddhybrid. Foto: Ferrari
    Ferrari 296 GTS är den italienska biltillverkarens tredje laddhybrid. Foto: Ferrari
  • Ferrari 296 GTS är den italienska biltillverkarens tredje laddhybrid. Foto: Ferrari

Ferrari har lanserat cabrioletversionen av 296 GTB. 0–100 km/h klaras av 2,9 sekunder och ska kunna fälla ned taket på 14 sekunder.

Förra sommaren visade Ferrari upp sin första modell som hade V6-motor sedan 1970-talet i form av Ferrari 296 GTB. I veckan har den italienska sportbilstillverkaren visat upp cabrioletversionen av modellen: 296 GTS.

Modellen har samma hybridiserades V6-motor som finns i 296 GTB. Bensinmotorn genererar 663 hästkrafter på egen hand, och elmotorn adderar 167 hästkrafter. Den totala systemeffekten är 830 hästkrafter, medan vridmomentet levererar 740 Nm, och självklart är bilen bakhjulsdriven. Batteiret som finns är på 7.45 kWh och vill man, så går det att köra 2,5 mil enbart på el. 0–100 km/h klaras av på 2,9 sekunder.

Enligt Ferrari tar det 14 sekunder att antingen fälla ned eller upp taket, och man kan göra så i hastigheter upp till 45 km/h. När taket är uppfällt, har bilen en näst intill identisk siluett som 296 GTB. Systemet har integrerats i designen för att underlätta prestanda och effektivitet.

Samma motor som i 296 GTB

Ferrari har även introducerat ett fönster i motorkåpan så att V6-motorn kan visas upp. Profilen på bakvingen och takstödet gör att aerodynamiken och termiska egenskaperna ska matcha de hos 296 GTB.

Som tillval finns även Assetto Fiorano-paketet som innehåller fler funktioner och aerodynamiska förändringar, som gör att prestandan ytterligare förbättras. 296 GTB och GTS är den andra och tredje laddhybriden från Ferrari. Den första var SF90 Stradale som lanserades 2019.

Det är den första av två modeller som lanseras i år. Senare kommer även Ferraris första suv, Purosangue. Första bilden visades upp för ett par veckor sedan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com