Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari-limousin med dubbla världsrekord till salu

Så mycket kostar det unika bygget: "Jag sågade den jäkeln på mitten"

En specialbyggd Ferrari 360 Modena är uppe till försäljning i Australien.
Denna oerhört speciella skapelse har dubbla Guinnessrekord:
Den är världens längsta Ferrari och världens snabbaste limousin.

Det hör inte till vanligheten att man ser en Ferrari på vägarna. Än mer sällan stöter man på en limousin-variant av den italienska sportbilen. Men chansen har varit större i australiensiska storstaden Melbourne.

Där opererar Exotic Limo, ett företag som erbjuder sina kunder att hyra just exotiska limousiner. Men frågan är om någon annan bil i deras ägo är mer exotisk än den limousinbyggda Ferrari 360 Modena som de nu har lagt ut till försäljning.

Bilen har en intressant historia. Den köptes in i originalutformning av en australiensk bilentusiast vid namn Scott Marshall. Ganska snabbt år 2012 bestämde han sig för att denna Ferrari skulle få en annorlunda förvandling.

– Hon är en genuin Ferrari 360 som vi importerade från England. Jag körde den i några veckor, sen tog jag med den till Dreamtech Conversions i Dandenong (sydost om Melbourne, reds anm) och sågade den jäkeln på mitten. Vi tog ut interiören, vilket inte tog lång tid för det är ju inte så mycket, och sen använde vi ett tryckluftsverktyg för att skära i den, har Scott tidigare sagt till Whichcar.

Sagt och gjort adderades tre meter till bilens mittparti, vilket gör att bilen nu rymmer nio personer, inklusive förare. Tillsammans med det avancerade ljudsystemet och luftkonditioneringen väger nu limousinen 1.100 kilo mer än originalet som normalt sätt visar 1.500 kilo på vågen.

Den 3,6-liters V8:an med 400 hästkrafter har lämnats intakt. Nog gör den inte 0-100 km/h lika snabbt som en gång i tiden (numera på sex sekunder, enligt annonsen), men den smått unika Ferrarin har tagit plats i Guinness Rekordbok som den snabbaste limousinen i världen. Och ovanpå det är den världens längsta Ferrari.

Enligt Exotic Limo har limousinen använts frekvent

Flera kändisar, här UFC-fightern Tyson Pedro, har åkt i Ferrari-limousinen.

vid bröllop, filmpremiärer, idrottsevenemang och andra ”VIP-tillställningar”. Bokaren har då fått hosta upp en timhyra på 1.000 australienska dollar, vilket är drygt 6.300 kronor.

När de nu gör sig av med bilen – som förresten har 2003 som byggår och har gått 6.500 mil – ligger prislappen på 400.000 australiensiska dollar. Det motsvarar strax över 2,5 miljoner kronor.

”Det finns ärligt talat ingenting som ens kommer nära denna stretch-limousin någonstans i Australien. Det går inte att förneka den kraft som kommer med att äga denna Ferrari-limousin”, skriver säljaren.

Enligt annonsen på australiensiska Carsales kan den både säljas inhemskt och skeppas vidare vart som helst i världen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com