Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Audi Q5 bilar

Se övriga modeller


Audi Q5 – miljövänlig och sportig suv

Audi Q5 lanserades år 2008 och är en sportig, dynamisk SUV. Audi själva benämner bilen som en ”kompaktsuv” men i det här fallet är kompakt en definitionsfråga. Med 4,63 meter mellan stötfångarna , en bredd på 1,88 meter och den höga ”midjan” ger bilen ett massivt, lyxigt intryck.

Enligt flera bilentusiaster är Audi Q5 den nya generationens lyxsuv och i motsats till många konkurrenter har bilen goda miljöegenskaper. Navigationssystemet har bland annat ett nytt val i menyn, ”minst koldioxidutsläpp”. En funktion som väljer den mest bränslesnåla rutten.

Audi Q5 klarar det mesta

Som förare av Audi Q5 har du en upphöjd sittposition vilket ger dig god översikt. De nya dieselmotorerna är behagligt tystlåtna och kupén är även rejält ljudisolerad. Invändigt förmedlar Audi Q5 en varm känsla som bottnar i utmärkta materialval. Körkomforten är god och Q5 har tillval som ”dynamiskt chassi” vilket gör bilen nästan helt stum om man väljer sportläget. Bilen är tillräckligt stor för att klara det mesta och du kan enkelt resa med hela familjen, även om du har långa passagerare i baksätet.

Vad gäller packningen sväljer Q5, 540 liter bagage med baksätet uppfällt. Det är 45 liter mer än konkurrenten Volvo XC60. Quattro- systemet är riktigt bra på löst underlag och markfrigången är också väl tilltagen, 20 centimeter. Bilen har bekväma framstolar och man sitter skönt även i baksätet – Q5 är en utmärkt långfärdsvagn och upplevs som en gediget byggd kvalitetsbil med hög klass.

Audi Q5 – fullvärdig säkerhetsutrustning

Audi Q5 är fyrhjulsdriven och fullproppad med säkerhetsutrustning som bland annat pisksnärtsskydd och världens första antisladdsystem som känner av om bilen har takräcke monterat. Här finns även flera tillval att välja mellan, som till exempel den lite onödiga men väldigt roliga kopphållaren med kylning respektive uppvärmning vid förarsätet. Andra tillval är skjutbart baksäte och en exklusiv Bang & Olufsen-radio.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Audi (13298)

Hitta en Audi Q5 till salu i din stad

Till Bytbil.com