Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Audi R8 bilar

Se övriga modeller


Älskar du fart och lyx är Audis supersportbil, Audi R8, ett perfekt alternativ för dig. Nya Audi R8 är den andra generationen R8 på nio år. En stark konkurrent till exempel BMW, Porsche och Lamborghinis supermodeller. Motorplaceringen är densamma som dess föregångare, men antalet cylindrar har utökats till tio och bilens effekt är häpnadsväckande uppskruvad. Audi R8 kommer att ta dig med storm, bokstavligen talat.

Audi R8, ett sällan skådat kraftpaket

Den 5,2 liter stora V10-motorn hänger med till den nya generationen Audi R8, men har genomgått flera förbättringsåtgärder, då främst på förbrukningssidan. Motorn i nya R8 finns i två olika utföranden. R8 V10 ger dig 540 hästkrafter vilket tillåter bilen att accelerera från 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Topphastigheten ligger på 323 km/h.

Det andra motorutförandet heter R8 V10 plus och här är effekten riktigt fascinerande. I det här plusutförandet har Audis toppmodell 610 hästkrafter och du som förare kan gå från 0-100 på 3,2 sekunder med en toppfart på 330 km/h. Kör du fort kommer du snart att lägga märke till att Audi R8s grepp, beteende genom kurvor och acceleration är helt utöver det vanliga.

Anpassad för en njutningsbar resa, varje gång

Nya Audi R8 har, som många andra Audi-modeller, funktioner som gör att du kan ställa in bilens karaktär och uppförande. Bilen har fyra olika lägen; comfort, auto, dynamic och individual. Beroende på valt läge ändras karaktären på motorns respons, styrning och växellåda. Du kan även ändra bilens motorljud då sportavgassystem finns som tillval. Supersportbilen har LED-strålkastare som standard och som tillval finns laser på helljusen (räckvidden för lasern är dubbla längden för LED-ljuset, alltså runt 500 meter) med dynamiska blinkers fram. Invändigt sitter du lågt i en riktigt bekväm sportstol. Det är tydligt att Audis tävlingsförare har varit med och påverkat en hel del beslut kring utformningen – helt klart till det positiva.

Alla viktiga funktioner finns på ratten, som startknappen och knappen för de olika ”körmoden”. I nya Audi R8 ligger fokus på användaren vilket syns i de små detaljerna. Till exempel den lilla kudden på förardörrens insida, placerad för att slippa slå i knäet i något hårt vid snabb körning och vassa kurvor.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Audi (13436)

Hitta en Audi R8 till salu i din stad

Till Bytbil.com