Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Audi A1 bilar

Se övriga modeller


Audi A1 – i småbilarnas överklass

Audi A1 är en minibil som lanserades år 2010. Tänkt som prestigebil i småbils-klassen är den en vass konkurrent till bland annat BMW:s Mini. Med sina 395 centimeter och tre dörrar är bilen förhållandevis lätt och jämfört med en konventionell småbil är A1 förfinad på flera punkter; inredningen håller hög klass, likväl utformning, finish och materialval.

Två år efter lanseringen, år 2012, lanserades Audi A1 Sportback med en mer praktisk femdörrarskaross. Dimensionerna är i stort sett identiska med tredörrarsbilen, med en längd på 395 cm. Men några millimeter har tillkommit på både bredden och höjden. Det skapar enligt Audi mer utrymme i kupén.

Audi A1 – perfekt för storstadsbon

Förarmiljön ger ett lyxigt intryck och åkkomforten för tankarna till betydligt större bilar, samtidigt som yttermåtten gör bilen smidig att hantera i trång stadstrafik. Audi A1 klarar även snabba etapper och rullar stabilt i höga hastigheter, också på kurviga vägar. Den lilla snärtiga Audin är stadig på hjulen och exakt i styrreaktionerna när den pressas hårt på krokiga partier.

Designen, med de horisontella linjerna och den vassa fronten, skvallrar om att det här är en bil som är rolig att köra. Baksätet är trängre men rymmer två personer. Ryggstödet kan även fällas 70/30 om det behövs extra plats för last med ett bagageutrymme som är hyggligt stort och försett med dubbelt lastgolv.

När Audi A1 Sportback introducerades tog den över majoriteten av A1-försäljningen. Bilen känns modern och kombinerar dieselns snålhet med den riviga karaktären hos bensinmotorn.

Med ännu effektivare teknik, avancerade kommunikationslösningar och ett starkt miljötänk är Audi A1 sportback en ultimat bil för den moderna storstadsmänniskan.

Audikänsla i det lilla formatet

Audi A1 Sportback har en rapp gasrespons från lågvarv och en härlig kraft vid högra farter. Den är rapp och rivig i gensvaret. Både när det gäller styrreaktioner och motor. Med Audi A1/Audi Sportback får du mycket Audikänsla i det lilla formatet. Kvalitetsintrycket är väldigt högt och känslan i bland annat styrning, reglage och växellåda är en klass bättre än vad de flesta är vana vid när det gäller småbilar.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Audi (11981)

Hitta en Audi A1 till salu i din stad

Till Bytbil.com