Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Audi A7 bilar

Se övriga modeller


Audi A7 – den sofistikerade halvkombin

Audi A7 Sportback presenterades år 2010. Den 497 centimeter långa bilen är mycket genomarbetade vad gäller både sportighet, komfort och lyx. Audi A7 är en sofistikerad halvkombi, eller Sportback, som Audi har val att kalla den. Du färdas tyst och bekvämt i den snygga långfärdsvagnen med hög säkerhetsnivå. Audi menar att de sammanfört det bästa av tre världar med Audi A7; coupéns elegans, sedanens komfort och kombins flexibilitet.

Audi A7 – låg förbrukning tack vare smarta innovationer

Audis målgrupp för A7 är den sportiga storstadsbon i medelåldern. I Audi A7 Sportback färdas du i en tyst kupé. Nästan allt vägljud och det mesta av motorljudet stängs ute av mikrofiberdukar som klär in undersidan och hjulhusen. Interiören är välbyggd med stor precision och bilen har ett stort och lättlastat utrymme. Kapaciteten är på 535 liter och ökar till 1390 liter när de bakre ryggstöden fälls ner i proportionerna 60:40.

Den låga förbrukningen är till viss del resultat av Audis hårda viktbesparingsprogram. Mer än 20 procent av karossen, bland annat motorhuv och dörrar, är tillverkade i aluminium. Väljer du en framhjulsdriven version av Audi A7 får du Multitronic-lådan. Den är steglös och tillåter motorn att alltid gå på det varvtal som ger bäst effektivitet – också det en del i Audis arbete för mindre förbrukning. Alla versioner av A7 Sportback är utrustad med start/stopp-system och bromskraftåtervinning som standard. Bromskraftsåtervinning innebär att när man motorbromsar eller trampar på bromsen så förs rörelseenergin till batteriet. På så sätt avlastas motorn och förbrukningen reduceras.

Audi A7 – med avancerad teknik

Audi A7 kan stoltsera med en innovativ teknikanvändning. Ett exempel på detta är navigationssystemet som samspelar med automatlådan. Bilens navigator läser in 3D-data och automatlådan väljer sedan automatiskt växel beroende på backlutning och de kurvor man har att vänta sig framöver. Det gör att motorn alltid går på de varvtal som ger en optimal effekt.

I standardutrustningen ingår Audis säkerhetssystem ”pre sense” med till exempel automatisk stängning av soltak och sidrutor samt aktivering av varningsblinkers vid kraftig inbromsning.

Audi Drive Select-systemet är standard och låter föraren välja mellan inställningarna Comfort, Auto och Dynamic. Kör du i komfortläget rullar bilen mjukt fram, medan den i Dynamic-läget får en stramare fjädring och blir fastare i sidled.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Audi (11930)

Hitta en Audi A7 till salu i din stad

Till Bytbil.com