Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Audi A6 bilar

Se övriga modeller


Audi A6 – stark konkurrent till BMW och Mercedes

Första generationen Audi A6 lanserades år 1994 i samband med att Audi gjorde ett antal justeringar på sin storbil med modellbeteckning 100. I och med dessa förändringar passade man på att introducera helt nya beteckningar och Audi 100 blev då Audi A6. År 2011 var det dags för den fjärde generationen Audi A6 att ta vid. En stark konkurrent mot BMW 5-serien och Mercedes E-klassen.

Den senaste versionen Audi A6 kommer att lanseras år 2017 med ett modernare utseende och mer avancerad teknisk utrustning.

Audi A6 bjuder på mångsidig lyx och utvecklad förarhjälp

Audi A6 beskrivs ofta som en lyxig och sportig familjekombi. Den är dessutom utrustad med förarhjälpmedel och tekniska innovationer. Invändigt är såväl formspråket som detaljarbetet imponerande med hög komfort och rymlighet.

Den adaptiva farthållaren registrerar med hjälp av radarsensorer framförvarande fordon, perfekt för dig som till exempel pendlar till och från jobbet. Farthållaren bromsar eller accelerar bilen för att hålla samma avstånd till andra fordon i farter upp till 250 km/h och den utökade bromshjälpen varnar dig om det finns risk för en kollision. Vid en svårmanövrerad situation påbörjar bilen till viss del en inbromsning och förstärker förarens bromsingrepp.

Effektiv belysning med Matrix LED

Audi A6 har en mycket effektiv belysning med nyheten Matrix LED, som består av flera styrda ljusdioder. Helljuset är en efterlängtad innovation då det maskerar mötande trafik men fortsätter att lysa med full kraft runt omkring. Det ger dig en oöverträfflig sikt vid kvälls- och nattkörning. LED-tekniken kommer automatiskt att aktiveras i hastigheter över 60 km/h i stan och 30 km/h utanför bebyggda områden.

Audi A6 fungerar lika bra i stadstrafik som för barnfamiljens utflykter. Med generösa utrymmen och smarta funktioner åker du och din familj tryggt i Audi A6.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Audi (11997)

Hitta en Audi A6 till salu i din stad

Till Bytbil.com