Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Maybach putsar på Pullman

Värsta lyxlimpan får ansiktslyftning.

När destinationen saknar helikopterplattform måste man åka bil. Tur att man kan behålla stilen med Mercedes-Maybachs stora Pullmanlimpa.

Uppväxten var förstås svår. Dagarna i gruvan var långa och spiksoppan som serverades till middag blev man inte mätt på. Ni hade inte ens råd att plocka kottar, så ni fick leka med låtsaskottar som små.

Men du är ett maskrosbarn, som trängt igenom asfalten för att nå ut i solen. Vad du grundat din förmögenhet på är lite oklart och helst ingenting du pratar om, men vi kan väl säga så mycket som att det finns ett förvånansvärt stort intresse för appar som säljer is till inuiter.

Och sand till Sahara.

Så du vet att uppskatta dina pengar och när du köper någonting lägger du gärna det där lilla extra på att få det som du vill ha det: fullkomligt bortom alla rimlighetens ramar. Sommarhuset ligger på en egen ö i Karibien, båten har sin egen shoppinggalleria och klockan på din handled visar 42 tidszoner och månfaserna på Mars. Att klockarmbandet är handvävt av dun från dront ser du som en självklarhet.

Ändå är det någonting som saknas. Det kan helt enkelt vara svårt att anlända på rätt sätt, när destinationen saknar hamnar och helikopterplattformar. Ibland måste man – hemska tanke ­– åka bil. Du vet, sådana där små lådor som rullar omkring på marken där man måste sitta ner och spänna fast sig och sedan får man inte åka så fort som man vill och behöver för att det finns någonting som kallas för lagar och regler. Sånt trams.

Så det är lika bra att hålla sig till baksätet. Och det finns faktiskt sådana som är riktigt rimliga. Som i Mercedes-Maybach S 650 Pullman, till exempel. Nej, den kommer inte med pandapäls eller paneler av plutonium. Men fåtöljerna är fällbara och du kommer att ha tillräckligt med benutrymme för att kunna vicka på krokodildojorna från Testoni.


Läs mer: Brabus senaste är diktatorernas favorit


Inte blir det sämre av att det är så enkelt att ta sig i och ur genom de stora dörröppningarna. Eller som Mercedes-Maybach själva uttrycker det: ”En riktig komforthöjning för de statschefer och kungligheter för vilka protokollet dikterar att de sätta sig före sina tolkar.” Bra. Det visar att de har sina prioriteter i ordning.

Nu har Mercedes-Maybach också stoppat ner en riktig motor under huven. Jo, det är samma sexliters dubbelturbotolva som tidigare men i och med att man nu har ansiktslyft även den förlängda Pullmanversionen av Mercedes-Maybach S-klass har man vridit upp effekten med hundra nya, friska hästkrafter. Skönt, för den förra var lite fjösig.

Till nyheterna hör också att grillen fått ett nytt, kritstrecksrandigt mönster och att man kan få den levererad i tvåtonslack. Men nej, inget av kulörvalen inkluderar 24 karats guldplätering. Synd, för någonting ska man ju få för pengarna när man hostar upp fem miljoner spänn. Å andra sidan, miljoner hit och miljoner dit. Det är ju kaffepengar för en sådan som du.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com