Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är lika lång som sitt namn

Eldriven konceptcabriolet osar av lyx.

Med formmässiga rötter i tjugotalet låter Mercedes-Maybach formen styra över funktionen. Den senaste konceptbilen är hejdlöst opraktisk.

Mellankrigstidens Art Deco var en tid av överflöd och ohämmad formglädje. Vi fick formklassiker som Mayakovskayastationen i Moskva, Bugattis strömlinjeformade Atlantic och Lurelle Guilds sportiga Electroluxdammsugare.

Kombinera dem och du har Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, en takskalad variant av fjolårets hämningslösa coupékoncept Vision Mercedes-Maybach 6. Precis som sin takbeklädda broder är den öppna bilen en övning i hur form fullständigt dominerar över funktion.

För även om Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är närmare sex meter lång finns det bara plats för två och deras tandborstar. Är det verkligen nödvändigt med att ha en motorhuv lång som en atlantångare? Nej, för någon motor finns inte därunder, bara några färdiga fack för de skräddarsydda kabinväskorna och, öh, ett picknickset.

Vision Mercedes-Maybach 6 är eldriven och motorerna är gömda där någonstans under skalet. Eftersom batteripaketet är placerat under golvet skulle bilen lika gärna kunnat möbleras som en buss. Men varför? Mercedes-Maybach vill bara visa upp sig från sin allra vackraste sida.

Eller möjligen efterlikna en haj.

Nu väntar vi bara på att Mercedes-Maybach ska sätta bilen i produktion. Men det lär dröja. För närvarande tycks de vara fullt upptagna med att göra fullständigt utflippade varianter av vanliga Mercedesbilar. Att bygga en ny bil, på ny platta med ny drivlina lär inte ligga högst på lyxbilstillverkarens priolista.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com