Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppdaterad: Maybach lockar med lång coupé

Mercedes-Benz lyxmärke visar sexmeterskoncept

Mercedes-Maybach Concept visas upp på anrika Pebble Beach i Kalifornien. Så här i förväg hintar Mercedes med en profilbild av någonting som mest liknar en väldigt lång balklänning.

På Pebble Beach i Kalifornien, USA, brukar de allra mest välbeställda spela golf. Men en gång om året har de inte bollar, klubbor och fåniga byxor, utan då samlar världens allra mest spektakulära klassiska bilar till en concours d’elegance som är den kanske största i världen.

Till årets upplaga har Mercedes-Benz lovat att visa upp en konceptbil som är utöver det vanliga: en tvådörrars coupé på nästan sex meters längd! Mer än så vet vi inte i nuläget, allt Mercedes säger är att Mercedes-Maybach Concept är ”hot and cool” och att det handlar om knappa sex meter av yppersta lyx. Jaha.

Nästa vecka hoppas vi på att få berätta mer.

Uppdaterat: Mercedes har läckt fler bilder (fronten ser ut som en bardval) och ett namn: Vision Mercedes-Maybach 6. Så vet du det.

Uppdaterat igen: Under den långa huven kommer inte en enda V-tolva att finnas. I stället är Vision Mercedes-Maybach 6 helt och hållet eldriven, med ett batteri på 80 kWh och elmotorer på totalt ca 750 hästkrafter som driver på alla fyra hjulen.

Mest intressant är att plattformen kommer att utgöra bas för Mercedes nya elbilssatsning och kallas MEA för Modular Electric Architechture.

Har de kalkerat mig?

Har de kalkerat mig?

Foto: Daimler AG
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com