Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet är taklös lyx

Motor från AMG och Swarovskikristall i strålkastarna

Mercedes-Maybach håller inte igen när de sätter tänderna i moderbolagets största cabriolet. S 650 Cabriolet är en S-klass extra allt.

När Daniel Swarovski uppfann den elektriska glasslipningsmaskinenen 1892 föreställde han sig antagligen inte att det finslipade resultatet skulle glittra i nosen på en stor läppstiftsröd val från Stuttgart. Men det gör det, för när Mercedes-Maybach bygger bil är all extrautrustning standard.

Precis så är det. Maybachdivisionen tog helt sonika hela extrautrustningslistan och prickade för varenda tillval. I grunden är Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet en ordentligt pimpad Mercedes-AMG S 65 Cabriolet. Till och med den dubbelturbomatade V12:an är den samma.

Skillnaden är att i Maybachutförande har den stora cabrioleten fått ett sällan skådat lyxfokus. Utvändigt märks kanske främst 20-tumsfälgarna i unikt utförande, men detaljer som främre stötfångare och nytillkomna kromlister hör också till förändringarna. Och så den knallröda kulören förstås, en hälsning till den konceptcoupé som märket visade i somras.

Men det är på insidan de stora skillnaderna finns. Mercedes-Maybach har klätt in nästan allting som syns i läder och stolarna är unika för modellen med klädsel i något slags vattenfallsliknande mönster. Enligt fabriken ska detaljarbetet vara inspirerat av den Mercedes-Benz-anknutna lustjakten Arrow 460-Granturismo.

Den är inte heller gratis.

Den är inte heller gratis.

Som kund får man välja mellan nio olika kulörkoncept med porslin och sadelläder som ett par av alternativen. Specialskurna träsubstrat ska ge en tredimensionell känsla i panelerna och broderade Maybachemblem ska påminna dig om att du inte åker runt i en vanlig Mercedes.

Totalt ska 300 exemplar byggas och säljas med leveransstart någon gång i vår. Jämfört med den mer vardagliga Mercedes-AMG S 65 Cabriolet, som går på drygt 2,5 miljoner kronor, kommer Maybachmodellen att bli någon miljon dyrare eller så. Men då ingår ett komplett set väskor i priset.

Foto: Daimler AG
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com