Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series är dyr

Får ännu mer pulver och effekter i guldfärg.

Som om det inte räckte med 580 hästkrafter i 911 Turbo S kommer nu Exklusive Series. Den har över 600.

När den första turboladdade Porsche 911 kom för massor av år sedan hade den ett svindlande effektuttag. Med 260 hästkrafter kunde den kanske inte mopsa upp sig mot de allra mest namnkunniga italienarna, men det var tillräckligt mycket för att bilen skulle få ett rykte om sig att vara fullkomligt okörbar.

Fyrtiotvå år senare har Porsche 911 Turbo S Exclusive Series 607 hästkrafter, en ökning med 133 procent. Dessutom har den dubbelt så många drivhjul och ytterligare tre växlar att välja mellan, jämfört med sin urmoder. Och så väger den sisådär 400 kilo till.

Ungefär som en hyfsad ko.

Faktiskt är den också 27 hästkrafter starkare än den vanliga 911 Turbo S, och sisådär tre kvarts miljon dyrare. Varför? Jo, Exclusive Series har fått gå på kurs i uppförande hos Porsche Exclusive Manufaktur, en avdelning som ansvarar för små specialserier och skräddarsydda uppfyllelser av kunders drömmar.

Hos Porsche Exclusive Manufaktur fylls Turbo S inte bara med en hink hästkrafter, utan också i princip all vanlig och ovanlig extrautrustning man kan tänka sig. Efteråt lackas hela härligheten i guldmetallic.

Fronthuven, taket och tröskelkjolarna är av kolfiber och kompositmaterialet skiner igenom i två ränder som löper över bilen. Insidan är liberalt sprinklad med gulddetaljer, inte minst i stolarna där två olika kontrasterade lädermaterial är sydda i varandra.

Om man ändå har pengar över kan man välja till ett armbandsur som matchar bilen, eller varför inte ett set med väskor som passar interiören – både i färg och i form.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Frågan är om det också passar dig, eller bara bilen.

Om du blir sugen lär du slå en signal till din Porschehandlare så snart som möjligt, för serien är begränsad till 500 exemplar. Vi har ännu inga svenska prisuppgifter, men på den tyska marknaden kostar Porsche 911 Turbo S Exclusive Series (puh, vilket långt namn) från 259.992 euro och det borde motsvara ungefär 2,7 miljoner kronor i Sverige.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com