Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Techart GTstreet R en 911 Turbo från vettet

Fler hästkrafter och ett utseende ingen missar

Tyska Techart sätter tänderna i den senaste Porsche 911 Turbo S. Resultatet kan du använda för att skrämma barn med.

Porsche 911 Turbo S är en av de snabbaste bilar som går att köpa för pengar. Med 40 hästkrafter mer i motorn – totalt 580 stycken – än den vanliga, lite trötta 911 Turbo toppar den 320 km/h – en hastighet du ändå aldrig kommer att få uppleva om du inte har en väldigt lång, väldigt lågtrafikerad och väldigt obevakad av lagens långa arm.

Pffft, sade den tyska trimfirman Techart och skickade iväg 911 Turbo S på träningsläger. Deras idé om hur en Porsche ska se ut och bete sig heter Techart GTstreet R och har fått maskineriet vässat till 640 hästkrafter. Det motsvarar ungefär en extra motor från en Toyota Aygo som Techart hittat någonstans bland alla slangar och aggregat under Porschehuven.

Eller en fjärdedels Porsche 930 Turbo.

Eller 23 procent av en Porsche 930 Turbo.

Skulle det ändå inte räcka till (tro mig, det gör det) så kommer Techart att släppa ett extrapaket under nästa år som lyfter siffran till 720 hästkrafter.

Självklart ska det synas att man inte åker omkring i en vanlig, jönsig standard-Porsche. Med spoilers och splitters, kolfiberkantade hjulhus och en fronthuv helt i kolfiber står Techart GTstreet R ut från omgivningen – särskilt med hjälp av den enorma bakvingen. Om du ändå skulle ha missat det, har Techart tagit fram färgsprutan och målat alltihop i en synnerligen skrikig grön kulör.

Från förarplats lär du inte heller undgå vad det är du sitter i. Clubsport-paketet innefattar störtbåge, sexpunktsbälten och stroppar i stället för dörrhandtag. Men du kan också välja Exclusive-interiör om du föredrar läderklädd komfort.

Vi har inga uppgifter om pris, men vi kan med säkerjet säga att den är dyrare än en Porsche 911 Turbo S i standardutförande, som går på 1.924.000.

Foto: Techart
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com