Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

TechArt trollar med Porsche Cayenne

Våldsamma prestanda och fåtöljer i ylle.

Tyska TechArt tänker utanför boxen när de sätter tänderna i Porsche Cayenne. Deras variant har en inredning som inte liknar någonting annat.

TechArt är en av alla de där tyskarna som trimmar bilar – i det här fallet Porsche – till vansinniga effekter och kryddar resultatet med så många utstickande plastbitar som kan få plats på en kaross.

Nu har de presenterat sin tolkning av den senaste generationen av Porsche Cayenne och resultatet är en stor suv i tvåtonslack som tack vare effekthöjning till 640 hästkrafter accelererar upp till 100 kilometer per timme på 3,7 sekunder och som inte slutar storma vidare förrän hastighetsmätaren passerat 300 kilometer per timme.

Självklart finns här också visuella effekter som mängder av spoilers, kolfiberpaneler och en massiv diffusor där bak. Att hjulen mäter 22 tum i diameter får nästan ses som återhållsamt i sammanhanget.

Och så långt är det väl inga överraskningar. Men vänta tills du öppnat dörrarna, för interiören ser inte ut som någonting annat. Här är det mesta klätt i en brun ylleväv och fåtöljerna är skrynkliga som ansiktet på en mops.

TechArt Hund™

För att skapa någonting alldeles extra slog sig TechArt i slang med soffkungen Rolf Benz. Hans företag har skapat soffor utöver det vanliga i över 50 år och de höll inte igen när de fick en Porsche att tapetsera.

Ylleklädseln matchas av lack, sömmar och kederlister i samma kulör och läder, det återfinner man bara där man inte är van vid att ha det. Som i fotbrunnarna, till exempel. Ska det vara alldeles extra så ska det.

Förlåt, vad kalaset kostar? Det har vi ingen aning om. Slå TechArt en signal och fråga. Eller köp några soffor, beröva dem klädseln och sy in den i din egen gamla Opel Kadett, så får du i princip samma upplevelse.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com