Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid en miljödragster

Elmotor sätter extra sprätt på Porsches limousin

Porsche Panamera Turbo är med sina 550 hästkrafter ingen slöfock. Men nu kommer Turbo S E-Hybrid och ställer sina syskon i skuggan.

När Porsche presenterade sin nya Panamerageneration i slutet av juni i fjol kunde vi förvånas en smula av att hela programmet var turboladdat.

Att det fanns en toppmodell som hette ”Turbo” hade egentligen bara med historik att göra – den starkaste versionen i Porsches olika modelluppställningar brukar ju heta just Turbo.

Sedan följde Porsche Panamera 4 E-Hybrid ett par månader senare, en variant med en nedtrimmad turbosexa kompletterad av en elmotor som ger extra knuff. Och om man inte önskar alltför stora effektuttag kan den rulla upp till fem mil enkom på eldrift.

Nu har Porsche låtit Panamera Turbo och Panamera 4 E-Hybrid vara ensamma med varandra en stund och avkomman heter Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Den har ärvt V8-motorn från pappa Turbo och elmotorn från mamma E-Hybrid.

Babylyckan är fullständig.

Precis som Panamera 4 E-Hybrid ska Turbo S E-Hybrid kunna rulla fem mil på enbart elkraft och full laddning i ett vanligt eluttag ska ta sex timmar. Som tillval finns en snabbladdare som mer än halverar laddtiden. Porsche bjuder dessutom på en app som ska kunna visa laddningsstatus på telefonen.

Till standardutrustningen hör luftfjädring, kolfiberkeramiska bromsar och momentvektorisering (torque vectoring), någonting som Porsche kallar för PTV Plus. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid finns också tillgänglig i det 15 centimeter längre Executiveutförandet och då för man bakaxelstyrning på köpet.

Introduktion på marknaden kommer att ske någon gång under andra halvåret i år. Vi har ännu inga uppgifter om svenska priser, men i Tyskland startar prislistan på 185.736 euro inklusive tyska skatter, så med lite tur ska det vara möjligt att komma under tvåmiljonersgränsen här hemma i Sverige.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com