Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche Panamera 4 E-Hybrid kör fem mil på el

Ny laddhybrid toppar 278 km/h med miljösamvetet i behåll

Knappt har nya Porsche Panamera haft premiär förrän märket släpper en laddhybridmodell. Huliganprestanda betyder inte längre behöva störa isbjörnarna.

Elmotorer och hybridlösningar är ingenting nytt för Porsche. Både förra generationens Panamera och suven Cayenne har erbjudits med hybriddrift och i motorsportsammanhang har Porsche 919 sopat banan i La Sarthe när de vunnit 24-timmarloppet i Le Mans två år i rad.

Nyligen presenterades en alldeles ny generation av Panamera och vid introduktionen erbjuds tre olika turboladdade bensinmotorer med varierande grad av prestanda: mycket, ännu mer eller alldeles för mycket.

Men även om de bara smuttade på soppadropparna var de inte riktigt så rena som de allra skäggigaste kunderna önskade sig. Så nu lanserar Porsche en laddhybridversion av den nya Panamera, kallad 4 E-Hybrid. Därmed ska man kunna krossa allt motstånd på Autobahn med miljösamvetet i behåll.

Autobahn? Vad är det?

Toyota

Autobahn? Vad är det?

Bensinmotorn är samma V6-maskin som i Panamera 4S, här nedtonad till 330 hästkrafter, men den får hjälp av en 136 hästkrafter stark elmotor som ger krafttillskott i alla lägen. Framför allt levererar elmotorn ett enormt vridmoment i alla farter, så studsen från stillastående lär vara någonting i hästväg. Och den som vill färdas i tystnad kan njuta av fem mils räckvidd på bara el.

Nya Panamera 4 E-Hybrid går att beställa från din Porschehandlare redan i dag och de första leveranserna väntas till mitten av april nästa år. Prislistan börjar på 980.000 kronor. Och då för du grönlackerade bromsok – en kul detalj.

Foto: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Toyota Motor Europe S.A./N.V.
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com