Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Karlmann King är kvarterets kung

Kinesisk suv värdig en radhustyrann.

Med amerikansk teknik bygger kinesiska IAT en suv utöver det vanliga. Här finns allt, inklusive ett pris som får det att svida i ögonen.

Börjar ordningen i radhuskvarterat spåra ur? Ränner grannungarna omkring på kvällarna och kissar katterna där de har lust? Det kanske börjar bli dags att ta saken i egna händer och styra upp saker och ting. Sätta upp lappar, kalla till extrastämma i styrelsen och utropa trädgården till en självständig republik – sådant man gör lite till mans i bostadsområdet.

För en spirande deltidsdiktator som du har kinesiska IAT ett erbjudande som kommer att hjälpa dig en bra bit på vägen mot kvartersherravälde. Deras Karlmann King är stor och skräckinjagande och ingen kommer våga lämna gräsmattan oklippt i dess närvaro.

Så ska det se ut.

Även bakom de mörka glasrutorna kommer du kunna leva ditt liv som det anstår en deltidsdespot. Här finns inte bara en inredningsarkitektur som hämtad från Las Vegas, utan också allt det nödtorft som tillvaron kräver. Eller vad sägs om elutfällbara bord, rejäl platt-tv, kylskåp och espressomaskin?

IAT har använt chassit från Fords tunga pickup F-550 och med den har också den 6,8 liter stora V10-dieseln följt med, här masserad till sisådär 400 hästkrafter. Inte för att det hjälper till att sätta sprätt på ekipaget, Karlmann King väger sex ton och toppar blott 140 kilometer per timme. Det må väl vara hänt, få skulle våga sticka upp mot den där i alla fall.


Läs mer: Mercedes-Maybach putsar på Pullman


Men det finns ett litet aber: priset. IAT vill i runda slängar ha 20 miljoner kronor för sin Karlmann King redan innan man börjat pricka för de allra mest nödvändiga tillbehören. För inte skulle man väl beställa sin bil utan bepansring? Nåväl, du kanske får vänja dig vid tanken att inleda karriären som förortsautokrat utan Karlmann King.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com