Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

USSV Rhino GX kommer i Executive-utförande

Utmärkt för självutnämnda presidenter

När de största suvarna inte är stora nog har USSV ett erbjudande. Äntligen kan man åka så storslaget som man förtjänar.

Är du hobbydiktator? Ska du köpa bil? I så fall har vi ett tips, nämligen det Kalifornienbaserade U.S. Specialty Vehicles senaste modell Rhino GX Executive. Den har nämligen allt som en deltidstyrann kan önska sig utan att behöva tumma på komforten.

USSV Rhino GX Executive har nämligen allt det där som en ambitiös karriärist på väg mot envälde inte klarar sig utan: mellanruta, 40-tumsteve och fåtöljer som kan fällas ner till bäddläge. Att den också har en 6,7-liters dieselåtta gör inte saken sämre. Den som hellre eldar bensin väljer förstås en 6,8 liter stor V10-motor.

Motoralternativen skvallrar om att det finns en Ford därunder någonstans. Rhino GX baseras på Fords Super Duty-plattform och väger också som en lastbil: maxvikten är sex ton. Fälgarna mäter 20 tum, men de ser nästan ut som skottkärrehjul när de har skotts med 38-tumsdäck.

Eller hur?

Vad den kostar framgår inte, men om du utropar villakvarteret som en suverän stat med dig själv som statschef lär din nya skattebas räcka bra för att finansiera köpet av en Rhino GX eller två. Det är bara ett litet aber: USSV vill ha halva köpeskillingen i handpenning. Frågan är om banken är villiga att ge dig ett brygglån tills du kunnat erövra de besvärliga Johanssons nedåt gatan.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com